Izvor: Radio 021, 16.Jan.2020, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Indijski poslastičari napravili kolač dug 6,5 kilometara

Više stotina indijskih poslastičara u sredu je u državi Kerali napravilo najduži kolač na svetu, ukupne dužine 6,5 kilometara, čime su oborili prethodni rekord koji su postavili kineski poslastičari.

Ogromni kolač od vanile težak 27.000 kilograma, izložili su na nekoliko hiljada stolova u gradu Trisuru.

U pripremi kolača učestvovalo je oko 1.500 poslastičara i pekara, koji su na izradu jedinstvenog dezerta s čokoladnim ganašeom utrošili četiri sata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pritom su upotrebili oko 12.000 kilograma šećera i brašna.

Događaj je privukao mnoštvo znatiželjnika koji su se okupili da bi videli kako nastaje džinovski kolač u organizaciji Udruženja pekara države Kerale (BAKE).

Glavni sekretar udruženja Naušad je rekao da su iz Ginisove knjige rekorda kazali da je kolač dugačak 6.500 metara i da bi mogao da premaši rekord koji su 2018. godine postavili kineski poslastičari koji su tada u okrugu Ziksi napravili voćni kolač dugačak 3,2 km.

Čeka se još i službena potvrda.

Naušad je rekao da je svrha podviga indijskih poslastičara bila da pokažu svetu svoju stručnost.



Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Indijski poslastičari napravili kolač od 6,5 kilometara

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jan.2020

Više stotina indijskih poslastičara u sredu je u državi Kerali napravilo najduži kolač na svetu, sveukupne dužine 6,5 kilometara, čime su oborili prethodni rekord što su ga postavili kineski poslastičari. Ogromni kolač od vanile koji je težak 27.000 kilograma, izložili su na nekoliko hiljada...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.