VIDEO, FOTO: Transvestiti obeležili Dan sećanja na žrtve transfobije

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO, FOTO: Transvestiti obeležili Dan sećanja na žrtve transfobije

Dve transrodne osobe danas su u centru Novog Sada, uz jako obezbeđenje policije, obeležile Dan sećanja na žrtve transfobije.



Oni su ispred Miletićevog spomenika upalili sveće i raširili transparent.

Prema izveštajima reportera 021.rs, u centru grada je bilo oko stotinu policajaca, a ostali najavljeni učesnici nisu se pojavili na skupu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Incidenata nije bilo, a prolaznici su se raspitivali o kakvom događaju se radi, bez ikakvih dobacivanja. Događaj je pratio i šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

Podsetimo da organizatorima skupa ranije nije bilo dozvoljeno da okupljanje bude u 16 časova, pa su se odučili da to učine u podne.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sto policajaca čuvalo dva transvestita

Izvor: Mondo, 20.Nov.2014

Dve transrodne osobe danas su u centru Novog Sada, uz jako obezbeđenje policije, obeležile Dan sećanja na žrtve transfobije...Prema izveštajima reportera 021.rs, u centru grada je bilo oko stotinu policajaca, a ostali najavljeni učesnici nisu se pojavili na skupu...Incidenata nije bilo, a prolaznici...

Nastavak na Mondo...

NS: Na skupu samo dvoje aktivista

Izvor: B92, 20.Nov.2014

Transvestiti u Novom Sadu danas su pokušali da obeleže Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije, ali se od aktivista pojavilo samo njih dvoje...U centru Novog Sada danas je bilo takoreći opsadno stanje, jer je više od stotinu policajaca došlo da obezbedi skup, a povodom obeležavanja Dana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.