Izvor: Radio 021, 18.Mar.2020, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO, FOTO: Novi Sad opusteo po početku policijskog časa, patrole na svakom koraku

Novi Sad je u 20 časova, po početku policijskog časa, postao pust grad kojim su išli prazni autobusi GSP-a i po neki putnički automobil.

Kako se uverio reporter 021.rs, već od 19 časova novosadske ulice počele su naglo da se prazne, dok su se prodavnice i drugi objekti već od 18 bili zatvoreni. U trenutku kad je počela primena naredbe o zabrani kretanja, više nikoga nije bilo napolju.

Bulevarom oslobođenja i drugim važnijim saobraćajnicama prolazio je tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << po koji automobil ili prazan gradski autobus, a policajci su legitimisali svakog koga su zatekli na ulici.

Za sada još uvek nije poznato kome je sve dozvoljeno kretanje u periodu zabrane. Takvu dozvolu trebalo bi da imaju zaposleni u komunalnim i drugim službama koji rade noću, pripadnici bezbednosnih i zdravstvenih službi, kao i drugih državnih organa čije je radno vreme 24 sata, dok za privatne firme još uvek nisu sasvim poznati kriterijumi.

Svi koji se nađu na ulici bez dozvole dobiće krivičnu prijavu i preti im kazna od 150.000 dinara i do tri godine zatvora. 

Reporter 021 je naleteo i na interesantan prizor. Čovek srednjih godina koji se po početku policijskog časa našao na ulici, dao se u beg kada je ugledao patrolu udaljenu 200 metara i nestao potom među zgradama.

Nakon aplauza u 20h kojim su građani podržali naše zdravstvene radnike, grad je izgledao sablasno tih.

Činjenica je da je policija naredbu o zabrani kretanja shvatila ozbiljno pa je i reportera 021.rs nekoliko patrola legitimisalo tokom obavljanja novinarskog posla. Kako je bilo na pustim ulicama grada pogledajte u videu u prilogu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.