Izvor: Radio 021, 30.Jul.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Eksplozija u autobusu u Beogradu, povređeno šest žena

Jedna putnica iz autobusa na liniji 78 u kojem se oko 11 h dogodila eksplozija ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, dok je pet putnika lakše povređeno, rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

On je naveo da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim povredama, ali će jedna putnica zbog težih povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

"Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bolničko lečenje", rekao je Jovanović.

Eksplodirala je boca za vazduh koja se nalazila iznad srednjih vrata u krovu autobusa na liniji 78, koja saobraća od Banjice do Zemuna. Od eksplozije je potpuno uništen srednji deo autbusa, popucala su sva stakla.

Boca koja je eksplodirala reguliše kočnice i jastuke autobusa. Kako su za RTS rekli stručnjaci, ta boca ima tzv. reducir ventil koji reguliše pritisak u autobusu i ne dozvoljava da se on poveća iznad dozvoljene granice. Tu kontrolu ima i vozač na kontrolnoj tabli.

N1 navodi da je u pitanju autobus privatnog prevoznika Banbus. Veljko Kovačević iz te kompanije naveo je za ovu televiziju da svaki autobus ima dva redovna tehnička pregleda u toku godine i da je "sve uredno urađeno".

Povređene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, koji je rekao da je autobus star četiri godine i da je prošao tehnički pregled. On je naveo da će sva vozila tog privatnog prevoznika biti upućena na vanredni tehnički pregled.



Autor: Tanjug, N1, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.