Izvor: Radio 021, 09.Avg.2020, 11:36

VIDEO: Eksplozija u Bejrutu napravila krater dubok 43 metra

Velika eksplozija amonijum nitrata u bejrutskoj luci koja je razorila veći deo grada, ostavila je krater dubok 43 metra, rekao je jedan bezbednosni zvaničnik, pozivajući se na izveštaje francuskih eksperata.

U eksploziji je poginulo skoro 160 ljudi i 6.000 ih je povređeno, dok se desetine vode kao nestale.

Eksplozija se dogodila u skladištu gde je 2.750 tona amonijum nitrata stajalo šest godina "bez mera predostrožnosti", rekao je premijer Libana Hasan Diab. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Foto: AP

Francuska pruža logističku podršku Libanu u istrazi i poslala je u tu zemlji, između ostalog, timove koji učestvuju u potrazi za stradalima, ali i medicinsku pomoć kako bi se pomoglo Bejrutu.

Američki institut za geofiziku (USGS) sa sedištem u Virdžiniji je saopštio da su senzori zabeležili eksploziju poput zemljotresa jačine od 3,3 po Rihterovoj skali. Eksplozija atomske bombe od 104 kilotona tokom nuklearnog testiranja 1962. godine u Nevadi je ostavila krater dubok 100 metara.

A video showing the before and after of Beirut's main port after Yesterday's explosion, using drone imagery from today, shared by @Dalatrm.

The crater is submerged to a diameter of 140m. pic.twitter.com/0xluycFK5U

— Nathan Ruser (@Nrg8000) August 5, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA MESTU EKSPLOZIJE U BEJRUTU KRATER DUBINE 43 METRA: Poginulo 158 ljudi, a preko 6.000 povređeno u katastrofi

Izvor: Kurir, 09.Avg.2020

Posle eksplozije u glavnom gradu Libana, Bejrutu, ostao je krater dubine 43 metra, prenosi televizija Skaj njuz Arabija pozivajući se na izvore u libanskoj policiji.

Nastavak na Kurir...

Snimak iz drona koji pokazuje obim tragedije u Bejrutu

Izvor: RTS, 09.Avg.2020

U utorak se u Bejrutu dogodila stravična eksplozija lučkog skladišta u kojoj je poginulo više od 150 ljudi, a za mnogima se i dalje traga. Snimak iz drona prikazuje koliko su oštećene građevine u libanskoj prestonici. . U Bejrutu je pre pet dana eksplodiralo lučko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.