Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020, 18:32

VIDEO: Desničari na skupu protiv migranata u Beogradu, istovremeno organizovan kontraskup "Čaj solidarnosti"

Nekoliko desetina pristalica desničarskog pokreta "Narodne patrole" koji se protive prisustvu migranata, kao i levičari koji migrantima pružaju podršku, okupili su se danas popodne u parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Skup obezbeđuju jake snage Žandarmerije, a za sada je mirno. Policija je razdvojila suprotstavljene grupe i ne dozvoljava masovniji ulazak u sam park.

Sa jedne strane mogu se čuti povici "Dole fašizam i kapitalizam", a sa druge "Srbija Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << - Ratko Mladić".

Među okupljenima je bio i bivši član "Dveri" Srđan Nogo, kao i raščinjeni monah Antonije Davidović koji je poznat po skandalima, između ostalog i zbog nasrtaja automobilom na policajce pre nekoliko godina, zbog čega je i hapšen.

Na skupu migranti nisu primećeni. Prema rečima organizatora skupa podrške, migranti su dobili obaveštenje da se sklone u druge delove grada.

Desničarska organizacija "Narodna patrola" pozvala je ranije preko društvenih mreža na skup "Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta" uperen protiv migranata.

Levičarske organizacije odgovorile su pozivajući na deljenje čaja izbeglicama iz Azije i Afrike.

"Čaj solidarnosti" organizovali su Marksistička organizacija Crveni, Marks21, Komunisti Srbije, Zrenjaninski socijalni forum, Antifašistička akcija Sombora, Ne rehabilitaciji, Panonska antifašistička organizacija - PAOR, A11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, Klikaktiv - Centar za razvoj socijalnih politika, Centar za jugoslovenske studije, Lezbejska i gej solidarna mreža, Politički plakat, Bend Džezbollah, Hor Naša pjesma.

Pripadnici Radikalne levice su nešto pre 18 časova napustili skup u parku uz pratnju policije, a kasnije su to uradili i desničari.

Autor: N1, Tanjug, Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2020

Aktivisti levo orijentisanih organizacija okupili su se 25. oktobra u parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu u znak podrške migrantima koji borave na tom mestu. U isto vreme, neregistrovana esktremno desničarska grupacija „Narodne patrole“ pozvala je na „čišćenje parka“. (Video: Gordana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.