Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 15:33

VIDEO: Breze u Dušana Vasiljeva posečene jer su na trasi toplovoda

U Dušana Vasiljeva jutros su posečene dve breze i pored protivljenja građana, koji žive u okolnim zgradama.

Seču su izveli radicni Gradskog zelenila i za 021.rs u Gradskoj upravi kažu da su breze morale da se poseku, jer su bile na trasi toplovoda, a prethodno je jedno stablo palo i oštetilo vozilo izvođača radova u toj ulici.

"U popodnevnim satima, van radnog vremena, u Ulici Dušana Vasiljeva jedno stablo breze je palo i oštetilo mehanizaciju izvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radova. S obzirom na to da su breze posađene na trasi toplovodne mreže, koja je zaštićena betonskim pločama, investitor je uputio zahtev JKP "Gradsko zelenilo" da sa stručnog aspekta oceni stabilnost stabala i njihovog korenovog sistema, imajući u vidu da je drvo samo palo. Na teren su urgentno izašli nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, predstavnici Zelenila i nadležna inspekcijska služba. Uvidom u stanje na terenu, konstatovano je da je, iz razloga bezbednosti, neophodno ukloniti dva stabla, koja su nestabilna i sklona padu", stoji u odgovoru Uprave na pitanja 021.rs zašto su posekli breze.



Gradska uprava je 021.rs poslali dve fotografije sa intervencije.

Iz Grada su naveli da iako se trude da se unaprede i očuvaju što više zelenih površina, ponekad se ne može izbeći uklanjanje pojedinih stabala kada mogu biti ugroženi životi i imovina građana. Oni su dodali i da je tokom radova na saobraćajnicama na Podbari predviđeno očuvanje postojećih zelenih površina i u parkinzima su ostavljeni prostori za sadnju novog drveće, svuda gde to dozvoljavaju prostorne mogućnosti i trase podzemnih instalacija.

Dodajmo i da su radovi na Podbari počeli 17. januara sa rokom od 150 dana, tj. rok za završetak je 14. jun i do sada je većina radova završena u ulicama Dušana Vasiljava, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.