Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020, 14:39

VIDEO: Aktivisti "Krova nad glavom" na protestu ispred Vlade tražili oslobađanje uhapšenih demonstranata

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" okupili su se danas ispred zgrade Vlade u Beogradu i predali svoje zahteve, među kojima i zahtev za oslobađanje svih pritvorenih za vreme protesta u Srbiji.

Oni traže krivičnu odgovornost za sve policajce koji su sprovodili nasilje, kao i smenu direktora policije Vladimira Rebića i drugih koji su donosili odluke.

Takođe zahtevaju da počne da se više ulaže u zdravstveni sistem, jer smatraju da je to direktno izazvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << proteste prošle nedelje.

Ispred zgrade Vlade Srbije okupilo se oko 20 aktivista i građana, a na ulazu je postavljen transparent na kome piše "Novac u zdravstvo, ne u policiju". Građani su nosili transparente "Šta ćete kad ostanete bez suzavca" , "Bolnice, ne zatvori" i "Smrt fašizmu - sloboda narodu".

Aktivistkinja "Krova nad glavom" Ivana Anđelković izjavila je da su članovi te organizacije koji su uhapšeni, pre nego što su odvedeni u policiju, bili zatvoreni u zgradu Skupštine i tamo "prebijani".

"Zato oni danas nisu sa nama. Oni žive u strahu, ne smeju da izađu na ulicu, sanjaju đonove i pendreke i ne postoji ništa što bi to moglo da izbriše", rekla je aktivistkinja.

Anđelković je kazala da su na protestima uhapšeni građani koji su mirno protestovali, ali i oni koji su se "samo našli na putu režimu". Među njima su i Vladimir Mentus i Igor Šljapić koji su uhapšeni tokom demonstracija prošle nedelje i određena im je kazna zatvora od 30 dana. Apelacioni sud ukinuo je u utorak presude, nakon čega su pušteni na slobodu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.