VAC PRODAJE SVOJ VLASNIČKI UDEO U DVP-U

Izvor: Kurir, 29.Mar.2011, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAC PRODAJE SVOJ VLASNIČKI UDEO U DVP-U

NOVI SAD - Medijska grupacija VAC (WAZ) saopštila je danas da ponovo počinje pregovore sa zainteresovanima za kupovinu njenog udela od 55 odsto u zajedničkom društvu Dnevnih Vojvodina pres (DVP).

„Ovim reagujemo na neodgovornu taktiku odugovlačenja kojom Dnevnik Holdinga već duže od četvrt godine blokira našu ponudu odnosno poklon zaposlenima DVP-a“, naveo je član uprave medijske grupacije VAC i njen predstavnik za Srbiju Peter Lange.

„Skandalozno je što Holding >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uprkos važećim odlukama Vlade Srbije kao i Autonomne Pokrajine Vojvodine uskraćuje svoj potpis i time rizikuje budućnost zaposlenih u DVP-u“, naglašava Peter Lange.

Oko 200 novinara prisutnih na skupu Udruženja novinara Srbije (UNS) nedavno je obećalo svoju podršku ponudi odnosno poklonu grupacije VAC.

„Zadovoljstvo nam je što smo dobili podršku ovog važnog udruženja“, naglasio je Lange, ali je dodao da uprkos tome, zbog konstantne blokade Dnevnik Holdinga medijska grupacija VAC ne vidi drugu mogućnost osim da ponovo otpočne razgovore sa potencijalnim kupcima njenog udela u DVP-u u visini od 55 odsto, a koji su prekinuti u septembru prošle godine.

Lange je takođe istakao da medijska grupacija VAC i dalje stoji na strani zaposlenih u DVP-u, navedeno je u saopštenju VAC-a.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.