Izvor: Radio 021, 19.Okt.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbunjivač učesnicima protesta "1 od 5 miliona": Sve bih isto uradio i da se vreme vrati

Protest "1 od 5 miliona", 46. po redu, posvećen Aleksandru Obradoviću, uhapšenom uzbunjivaču iz kompanije "Krušik" održan je u Beogradu.

Obradović je poručio da ništa ne bi promenio, čak i da se vreme vrati, već da bi ponovo sve isto uradio, preneo je njegovu poruku na početku protesta advokat Vladimir Gajić.

Gajić je okupljenima na platou ispred Filozofskog fakulteta rekao da ga je Obradović zamolio i da građanima prenese da im je do neba zahvalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jer vidi da nije sam, a posebno je zahvalio novinarima koji su pisali o njegovom slučaju. Prema rečima Gajića, time se pokazuje da ima svrhe dolaziti na protesta jer je sada izvojevana jedna mala pobeda.

"Pokazuje se da 'prokleta avlija' opet radi. U njoj je ovaj hrabri Valjevac koji je otkrio organizovani kriminal", rekao je Gajić. Prema njegovim rečima Obradović je zarobljenik režima Aleksandra Vučića.

"Nećemo zaboraviti Obradovića, budimo i dalje uz njega. Moraće da oslobode zarobljenika", rekao je Gajić.

Gajić, koji je član Pravnog saveta Narodne stranke rekao je da opozicija neće promeniti svoju odluku o bojkotu predstojećih izbora.

Student Dejan Bagarić, jedan od organizatora protesta, rekao je da su napadači koji su ga letos pretukli dobili uslovne osude, što znači da su na slobodi. "Meni to znači da su institucije u saradnji s nasilnicima, jer nisu utvrđeni ni motivi za napad, niti nalogodavac", rekao je Bagarić navodeći da napadače nikada pre toga nije video.

Bagarić je rekao da je farbao kaldrmu (na Trgu Republike) zahtevajući od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese prijavu protiv njega, jer se ovako oseća zanemareno.

Skandiranja ispred Vesićeve zgrade

Učesnici protesta zadržali su se kratko u centru Beograda, u blizini zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Upaljeno je nekoliko baklji a organizator je pozvao da skandiraju "Vesiću lopove".

Potom su zastali kod kancelarija Komunalne policije za koju su rekli da nije u službi građana, već da je "policija Gorana Vesića".

Oni su na ulaze u zgradu Komunalne policije i kancelarije tužilaštva zalepili nalepnice sa porukom "Bojkot". Simbolično odštampanih 300.000 evra ispred tužilaštva

Protestna kolona zatim je nastavila ka tužilaštvu u Katanićevoj ulici u znak podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, gde je iznet zahtev da on bude oslobođen iz kućnog pritvora.

"Ti si naš heroj uvek ćemo biti uz tebe", rekao je jedan od organizatora protesta Srđan Marković kod zgrade tužilaštva.

Ispred ulaza u tužilaštvo ostavljeno je simbolično odštampanih 300.000 evra, jer je po rečima Markovića to iznos koji je otac ministra Nebojše Stefanovića imao kada je išao u jedan hotel, a da nije ispitano odakle mu toliki novac.

Protest je završen oko 20 časova.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.