Uz sledeći račun Informatike UNICEF uplatnica za pomoć deci sa invaliditetom

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz sledeći račun Informatike UNICEF uplatnica za pomoć deci sa invaliditetom

Stanovnici Novog Sada početkom juna biće u prilici da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje će ims tići uz majske račune "Informatike".

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program "Sport za sve". Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zajedničku igru, rekreaciju i sport.

"U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajedničkim snagama ovo možemo da promenimo", izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a.

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju.

Program Sport za sve se realizuje u Beogradu, Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.