Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021, 14:28

Uz Jutku privedena i vlasnica nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu

Navodna investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, Snežana Mitković iz Smedereva, privedena je danas kada i bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, javlja Nova.rs.

Nalog za privođenje izdalo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu, navodi Nova.rs.

Protiv Milutina Jeličića Jutke krivičnu prijavu zbog trgovine uticajem i falsifikovanje podnelo je Ministarstvo građevinarstva. Zbog istog dela, sumnje u falsifikovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podneta je prijava i protiv Snežane Mitković, kojoj se u Brusu sudi zbog krivičnog dela nelegalne gradnje.

Bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, koji je jutros je priveden, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, javio je Blic.

Podsetimo, Jeličić, koji je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad saradnicom Marijom Lukić, izašao je iz zatvora u Ćupriji 23. aprila. Njemu je tada istekla tromesečna kazna.

Kako je ranije otkrio Insajder, investitorka Snežana Mitković je uz falsifikovan dokument pokušala da legalizuje nelegalni objekat. Taj dokument je izdala Opština Brus na čijem čelu je tada bio Milutin Jeličić.

Sumnjalo se da je u dogovoru s investitorkom nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.

Slučaj je 2018. preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Autor: Blic, Nova.rs, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.