Uveden SOS telefon za policajce

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uveden SOS telefon za policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvorilo je SOS telefon za policajce za hitnu psihološku pomoć u izuzetno stresnim situacijama.

Strukovno udruženje policije navodi da je reč o telefonskoj liniji koja je dostupna neprekidno, sedam dana u nedelji, a uvedena je u okviru Odeljenja za psihološku prevenciju i selekciju MUP-a.

Hitna psihološka pomoć namenjena je zaposlenima MUP-a koji pomišljaju na samoubistvo, kod kojih postoji opasnost da će počiniti nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u porodici ili drugi oblik nasilja, za one koji su doživeli gubitak člana porodice ili bliske osobe ili su doživeli razočarenje visokog intenziteta. Takođe ga mogu koristiti i ljudi koji se osećaju izrazito tužno, nesrećno, uznemireno, bespomoćno ili očajno.

"Zamišljeno je da uloga psihologa i socijalnog radnika bude da pruži prvu psihološku pomoć zaposlenima u izrazito stresnoj situaciji, a ne da rešava konkretne probleme", navodi se u saopštenju.

Strukovno udruženje policije dodaje da za sva pitanja koja nisu iz domena hitne psihološke podrške u izrazito stresnim situacijama zaposleni mogu zakazati razgovor s psihologom ili socijalnim radnikom u prostorijama Odeljenja za psihološku prevenciju svakim radnim danom.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.