Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet od 59,8 milijardi

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine skoro dvotrećinskom većinom glasova juče su usvoji budžet pokrajine za 2009. godinu od 59,8 milijardi dinara, što je za oko 320 miliona manje od prošlogodišnjeg.

Iako su poslanici iz opozicioniog bloka (DSS i SRS), budući da je juče isticalo privremeno finansiranje Vojvodine, brojnim amandmanima i diskusijom dužom od sedam sati pokušali da spreče njegovo usvajanje, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je „budžet razvojni i istovremeno štedljiv pošto se štedelo na svemu osim na proizvodnji i očuvanju radnih mesta".

- Osnovni principi na kojima je strukturiran budžet su zapošljavanje i štednja. On stvara mogućnost za nova radna mesta, privredni razvoj i ulaganja u infrastrukturne projekte od kapitalnog značaja za Vojvodinu - kazao je Pajtić i podsetio da će se završiti oko 1.000 kilometara puteva, četiri mosta i kapitalne investicije Kamenica II i novi studenski dom u Novom naselju.

Pored brojnih zemerki šef poslaničkog kluba DSS Borko Ilić je naveo da se za „realizacju programa biološkog suzbijanja komaraca na teritoriji Vojvodine izdvaja 621 milion dinara iz budžeta dok je za razvoj stočarstva predviđeno 90 miliona a za socijalno zbrinjavnaje ugroženih, prognanih i izbeglih čak deset puta manje".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.