Izvor: Radio 021, 03.Nov.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovne kazne napadačima koji su Beograđanina pretukli zbog roze torbe

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je dogovor o sporazumnom priznanju krivice sa S.K. (26) i N.J. (26) osumnjičenim za nanošenje teških povreda Iliji Vučeviću (39).

Nasilnik koji je tukao Vučevića dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom praćenja od tri godine, za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa nasilničkim ponašanjem, dok je drugi, koji nije učestvovao u prebijanju, već ga je vređao, osuđen na osam meseci uslovne kazne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa rokom praćenja od dve godine za nasilničko ponašanje, objavio je "Blic".

Kao otežavajuću okolnost, tužilaštvo je navelo da je napad počinjen iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije. Oni su naveli da se kaju i negirali da su počinili delo iz mržnje.

Kako je ranije saopštio MUP, oni su uhapšeni zbog sumnje da su teško pretukli 39-godišnjeg muškarca u lokalu u Makedonskoj ulici u Beogradu. Kako je navedeno u saopštenju, posle verbalne rasprave tokom koje su ga nazvali "gejem", više puta su ga udarili po glavi i teško povredili.

Ilija Vučević pretučen je jer su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac zbog roze torbe za psa.

"Iako ne pripadam LGBT populaciji, bio sam napadnut zbog toga. Nisam bio svestan sa kakvim se problemima sreće svako ko se ne uklapa u šablon, svakog dana i na svakom mestu", rekao je Vučević za N1 i ispričao šta se te večeri dogodilo.

"Supruga i ja smo, sa dvoje prijatelja i psom, izašli na piće, a posle toga svratili u piceriju Trg. Moj drug je stao u red, ali nije mogao sve sam da ponese, pa me je zamolio da mu pomognem. Optužila su me dvojica momaka da ulazim preko reda, na šta sam ja rekao da smo zajedno, što su oni shvatili da smo par. Videli su i moju torbu za psa, a to im je bio znak da smo homoseksualci. Počeli su verbalni napadi, a onda i fizički", naveo je Vučević.

Kako kaže, uvrede koje su mu upućivali bile su homofobične. Više možete pročitati OVDE.

Autor: Blic, 021, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.