Uskoro usvajanje četiri ekonomska zakona

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro usvajanje četiri ekonomska zakona

Ministar privrede Goran Knežević najavio je donošenje četiri sistemska privredna zakona, koji bi trebalo da budu na dnevnom redu skupštine do polovine novembra.

Reč je o izmenama Zakona o privrednim društvima i Zakona o stečaju, Zakonu o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza i Zakonu o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti.

Zakon o stečaju već je prošao proceduru vlade i ušao u skupštinsku proceduru, dok javna rasprava o izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zakona o privrednim društvima počinje 22. septembra.

Predstavnici Privredne komore Srbije navode da se taj zakon tiče svih privrednih društava, jer definiše sve - od osnivanja firmi, prava akcionara i slično, odnosno ceo set koji se tiče svakog preduzeća. Cilj je da se novim zakonskim rešenjem usklađenim sa pravnim tekovinama EU prevazidju problemi primene nekih odredaba postojećeg propisa i pojednostavi i unapredi poslovanje privrede, istaknuto je u PKS.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.