Izvor: Novine novosadske, 20.Jul.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro brža isporuka pošiljki

Regionalni poštanski centar na Klisi biće završen tokom avgusta. Direktor novosadske Pošte, Milan Ogar, kaže za Radio 021 da otvaranje novog objekta korisnicima usluga sigurno donosi bolji kvalitet. “Popraviće se brzina obrade pošiljaka, pošto će se mašinski raditi prepoznavanje adresa. Koristiće se čitač rukopisa koji će prepoznavati ono što piše na kovertama, a to se do sada radilo ručno”, kaže Ogar.
On objašnjava da se kraj ručnom razvrstavanju podrazumeva i za one >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << pošiljke koji stižu u Novi Sad. “Poštar će već dobiti razvrstane pošiljke, tako da će moći do sat vremena ranije izađe na teren, pa će samim tim i podeliti više pošiljaka za kraće vreme”, dodaje Ogar.
Direktor novosadske Pošte napominje da će otvaranjem regionalnog centra biti rasterećen objekat pošte na Limanu, ali i saobraćaj u gradu, jer će kamioni s pošiljkama svoj put završavati, odnosno počinjati na Klisi.
Regionalni centar Pošte za Vojvodinu prostiraće se na 4.500 kvadrata, a u poređenju s Glavnim poštanskim centrom u Beogradu, biće manji šest puta. Dodajmo da je Pošta Srbije na ova dva, kao i regionalni centar u Nišu, potrošila oko 40 miliona evra iz sopstvenih sredstava.
Izvor: Radio o21

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.