Uskokovićeve kuće postaju obdaništa!

Izvor: Press, 25.Maj.2010, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskokovićeve kuće postaju obdaništa!

Kuće bivšeg direktora EDB-a Branislava Uskokovića u Darvinovoj i Petrogradskoj ulici u Beogradu uskoro postaju dečji vrtići
Dve kuće Branislava Uskokovića, bišveg direktora „Elektrodistribucije Beograd" i privatni vrtić „Štrumfovi" u Zemunu koji je oduzet klanu Darka Šarića, postaće uskoro obdaništa! Kako Press saznaje, oduzete Šarićeve kuće na Bežanijskoj kosi i u Omladinskoj ulici koristiće se u humanitarne svrhe, a jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od njegovih kuća u Novom Sadu postaće Centar za lečenje od narkomanije!

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalom, pozitivno je odgovorila na zahtev grada Beograda, pa će uskoro Uskokovićeve kuće na Vračaru i Voždovcu, kao i kuća u Zemunu koja je oduzeta Šariću, biti dodeljena gradu na korišćenje! Mališani sa Voždovca dobiće novi vrtić u Darvinovoj ulici na Voždovcu, najmlađi Vračarci će dobiti obdanište u Petrogradskoj, dok će u Šilerovoj ulici, gde je bio privatni vrtić „Štrumfovi" biti gradska dečja ustanova.
- Radi se o nekoliko stotina kvadratnih metara kvalitetnog prostora koji će biti ustupljeni gradu za potrebe naših najmlađih sugrađana - kaže za Press Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde.
Podsetimo, Okružni sud u Beogradu je u novembru prošle godine privremeno oduzeo Branislavu Uskokoviću četiri stana, tri zgrade, pet kuća i dva lokala! Tužilaštvo je tražilo da se Uskokoviću i članovima njegove najuže porodice privremeno oduzme imovina jer se protiv njega vodi krivični postupak da je oštetio državu i EDB za 24 miliona dinara.
Homen je potvrdio da je pozitivno odgovoreno i na zahtev direktorke Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, pa će jedan od oduzetih objekata Darka Šarića biti ustupljen toj ustanovi.
- Radi se o kući od stotinak kvadratnih metara u ulici Vajara Živojina Lukića na Bežanijskoj kosi. Ona će biti ustupljena RZZO i to za potrebe roditelja i dece iz unutrašnjosti koja su obolela od malignih oboljenja. - kazao je Homen i potvrdio da će i Šarićeva vila u Omladinskoj ulici u Beogradu, takođe uskoro otići u humanitarne svrhe.
- Od svih zaplenjenih objekata, najviše pažnje su izazvale vile na Tatarskom brdu kod Novog Sada. Pošto izgledaju kao simbol moći narko-klana, jedna od njih biće centar za lečenje narkomanije. Jedna od njih biće ustupljena Institutu za lečenje kardiovaskularnih bolesti u Sremskoj Kamenici - zaključio je Homen.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.