Izvor: Politika, 23.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene nagrade „Dr Zoran Đinđić”

Laureatima sinoć u Novom Sadu čestitao i predsednik Srbije Boris Tadić

Novi Sad – Sinoć su na svečanosti u Izvršnom veću AP Vojvodine uručene ovogodišnje nagrade „Dr Zoran Đinđić” najboljem mladom naučniku i istraživaču u ovoj godini sa područja AP Vojvodine, zatim za najbolji diplomski rad, završni rad na diplomskim akademskim studijama – master ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka u ovoj godini sa područja cele >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije i nagrada najboljem studentu Univerziteta u Novom Sadu u protekloj školskoj godini.

Glavni laureat je ove godine docent Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, 32-godišnji dr Miloš Stojaković, koji je za manje od četiri godine uspeo da završi dva fakulteta, studirajući matematiku i informatiku. Doktorirao je u Švajcarskoj na Državnom tehničkom fakultetu u Cirihu u 29. godini. Uprkos mnogobrojnim ponudama sa stranih univerziteta, vratio se u rodni Novi Sad, a rezultati njegovog naučno-istraživačkog rada potvrđeni su kroz stručne radove u vodećim svetskim naučnim časopisima. Drugu nagradu „Dr Zoran Đinđić” „podelili” su dr Vanja Ković, docent Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, čiji je profesor bio i Zoran Đinđić, i dr Mihalj Poši, asistent Medicinskog fakulteta u ovom gradu.

Nagradu za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu dobila je Marija Ivanović sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, a Marko Novaković sa Filozofskog fakulteta u Beogradu dobitnik je nagrade „Dr Zoran Đinđić” za najbolji diplomski rad iz filozofskih i socioloških nauka u ovoj godini na području Republike Srbije.

Nagrade su laureatima uručili predsednik Republike Boris Tadić, predsednik Upravnog odbora Fonda Ružica Pavlović-Đinđić, potpredsednik republičke vlade Božidar Đelić i predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić.

O laureatima je govorio Dragoslav Petrović, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj. Tadić je, čestitajući nagrađenima, govorio o značaju mladih stručnjaka za reforme u našem društvu, pri čemu je podsetio na delo pokojnog premijera u prekretnici društvenih zbivanja u Srbiji na početku ovog veka.

S. Živković

[objavljeno: 24/12/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miloš Stojaković dobitnik ovogodišnje nagrade dr Zoran Đinđić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2008

NOVI SAD - Na prigodnoj svečanosti, večeras su u Novom Sadu uručene nagrade "Dr Zoran Đinđić", koje Izvršno veće Vojvodine svake godine dodeljuje najistaknutijim mladim naučnicima i istraživačima sa teritorije pokrajine...Nagrade su, u holu Izvršnog veća, uručili predsednica Upravnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nagrada Fonda "Dr Zoran Đinđić"

Izvor: B92, 24.Dec.2008, 01:37

Novi Sad -- Nagradu Fonda "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika i istraživača u 2008. godini sa područja Vojvodine dobio je Miloš Stojaković...Nagrade su dodeljene i za najbolji diplomski rad iz filozofskih i socioloških nauka, kao i za najboljeg studenta. Predsednica Upravnog odbora Fonda "Dr...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.