Izvor: Radio 021, 01.Sep.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Dorijan ojačao na kategoriju pet, može da izazove katastrofalna razaranja

Uragan Dorijan ojačao je na kategoriju pet, najvišu na skali, što znači da može da izazove katastrofalna razaranja, javili su meteorolozi.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se maksimalna jačina vetrova uragana Dorijan povećala na 260 kilometara na čas sa 240 kilometara na čas i da se oluja i dalje kreće zapadno brzinom od 13 kilometara na sat.

"Razarajući uraganski uslovi očekuju se danas na bahamskim ostrvima Abakos, a ti uslovi će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kasnije tokom dana da se prošire preko Velikog Bahama ostrva", naveo je taj centar.

U podacima objavljenim u 8.00 ujutro po istočnom američkom vremenu (14.00 po centralnoevropskom vremenu) centar uragana nalazi se 55 kilometara istočno od Velikog Abako ostrva i 360 kilometara od Vest Palm Biča, u američkoj državi Floridi.

Upozorenje na tropsku oluju izdato je u južnim delovima istočne obale Floride.

Nacionalni centar za uragane procnjuje da će padavine u severozapadnim Bahamima biti imedju 30 i 60 centimetara, a na pojedinim mestima će dostići 76 centimetara.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.