Umro tvorac Sunđer Boba

Izvor: Luftika.rs, 28.Nov.2018, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro tvorac Sunđer Boba

Stiven Hilenberg (Stephen Hillenburg), kreator serije crtanih filmova Sunđer Bob Kockalone, umro je u 58. godini. To je objavila televizijska mreža Nikelodeon (Nickelodeon), koja je premijerno emitovala popularni crtani, prenosi B92.
Hilenberg je umro u ponedeljak od Lu Gerigove bolesti, poznate i kao ALS (amiotrofična lateralna skleroza). Bolest mu je dijagnostikovana u martu 2017. godine.
Stiven Hilenburg je bio biolog, animator, režiser, pisac i umetnik, ali najpoznatiji po crtanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Sunđer Bob Kockalone, koji je premijerno izveden 1999. godine i do sada je emitovano 225 epizoda. Na osnovu njega su pravljeni filmovi i Brodvej predstava. Taj crtani je postao svetski fenomen, preveden na 25 jezika i gledan na televizijama u 170 zemalja.
Hilenberg je bio rođen 21. avgusta 1961, odrastao je u Kaliforniji, a animiranu seriju koja ga je proslavila počeo je da razvija 1996. godine.
We are sad to share the news of the passing of Stephen Hillenburg, the creator of SpongeBob SquarePants. Today, we are observing a moment of silence to honor his life and work.
— Nickelodeon (@Nickelodeon) November 27, 2018

Da li ste prepoznali sedam smrtnih grehova u junacima Sunđer Boba?

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Autor crtanog filma "Sunđer Bob Kockalone" preminuo u 57. godini

Izvor: B92, 28.Nov.2018

Stiven Hilenburg je osmislio popularnu animiranu seriju koja je na malim ekranima još od 1999. godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.