Izvor: Luftika.rs, 01.Mar.2021, 21:21

Umesto da učestvuje u ilegalnoj borbi petao je ubio vlasnika

Petao namenjen za ilegalne borbe, sa privezanim sečivom oko nogice, ubio je svog vlasnika.
Naime, ptica je posekla vlasnika u predelu prepona u pokušaju da pobegne, a muškarac je umro na putu do bolnice zbog gubitka krvi.
Policija sada traga za još 15 ljudi, koji su umešani u ovaj događaj u selu Lotunur u državi Telangana na jugu Indije.
Policija je saopštila da je ptica trebalo da učestvuje u borbi petlova kada je pokušala da pobegne. Njen vlasnik je pokušao da je uhvati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << a ga je petao udario sečivom dužine sedam centimetara.
Sve osobe umešane u ovaj događaj suočavaju se optužbama za ubistvo, nezakonito klađenje i organizovanje borbe petlova, javlja AFP, a prenosi 021.
Petao je neko vreme proveo u policijskoj stanici, a onda je prebačen na farmu.
Borbe petlova nezakonite su u Indiji od 1960. godine, ali je ova pojava i dalje relativno česta u ruralnim područjima, posebno u vreme hindu festivala Sankranti.
Ovo nije prvi put da je petao ubio vlasnika. Prošle godine jedan muškarac u državi Andra Pradeš umro je nakon što ga je petao udario nožem, odnosno nogom u predelu vrata.
Jelen sačekao lovca koji ga je ranio dan pre i ubio ga

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.