Ulični performans „Pentesileja“ u Kineskoj četvrti

Izvor: Luftika.rs, 09.Jun.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični performans „Pentesileja“ u Kineskoj četvrti

Ulični performans „Pentesileja“ u produkciji trupe Teatro dei Eventi iz Modene u Italiji biće izveden u petak 10. juna u Kineskoj četvrti u 19.30 sati. Komad traje 45 minuta, a u režiji Stefana Tea igraju Antonio Santangelo i Franceska Figini. „Pentesileja“ je priča iz Trojanskog rata, gde se dve figure, žena i muškarac, bore na suprotnim stranama nakon čega se zaljubljuju.
Ulični performans „Pentesileja“ Likovi su Ahil najhrabriji od grčkih heroja, veliki ratnik jakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vrata širokih leđa u svetlucavom metalnom oklopu i Pentesileja, kraljica amazonki, pola furija pola gracija, koja voli mir ali donosi sa sobom veliku oluju. Reč je o jednočinki u kojoj glume dvoje glumaca na štulama, dve kreature između ljudskog i zverskog. To je priča o borbi između ratnika i ratnice koji se vole ali i isto vreme priželjukuju smrt jedno drugome. Na sceni ima puno dinamike, ritam predstave nose dva starinska bubnja koji pobeđuju vreme i diktiraju galopirajuće juriše ova dva gorostasa, sve do poslednjeg udara kad nastaje velika tišina.
Ulični performans „Pentesileja“ Teatro dei Eventi je trupa osnovana 2005. godine i proizvodi predstave  za pozorišta i za ulične performanse uglavnom namenjene dečjem uzrastu. Od svog osnivanja trupa radi unutar Italije ali i gostuje širom Evrope, svoje predstave postavljaju i prave čak i u školama, staračkim domovima, socijalnim ustanova i zatvorima. U svom radu najviše istražuju ritam i fizički teatar.
Posetite Galeriju Matice srpske  

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Performans "Pentesilea" 10. juna

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2016

Ulični performans "Pentesilja" u produkciji trupe Teatro dei Eventi iz Modene (Italija) biće izveden 10. juna u Kineskoj četvrti u 19.30 časova...Komad traje 45 minuta..."Pentesileja" je priča iz Trojanskog rata, gde se dve figure, žena i muškarac, bore na suprotnim stranama nakon čega se zaljubljuju....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.