Ulaganja 2,6 milijardi dinara za bolji život u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganja 2,6 milijardi dinara za bolji život u Vojvodini

NOVI SAD - Upravni odbor Fonda za kapitalna ulaganja doneo je odluku o preraspodeli 2,6 milijardi dinara za projekte koji će biti finansirani do kraja ove budžetske godine, saopštio je danas direktor Fonda Momčilo Milović.

Milović je na konferenciji za novinare na sajmu Investekspo u Novom Sadu rekao da je Zapadnobačkom okrugu pripalo 319 miliona dinara, Južnobanatskom 299,5 miliona, Južnobačkom 774 miliona, a Severnobanatskom 345 miliona dinara.

Severnobački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okrug dobiće od Fonda 201 milion dinara, Srednjebanatski 223 miliona, a Sremski okrug 572 milona dinara.

Prema njegovim rečima, za vodoprivredu i zaštitu životne sredine određeno je 369 miliona, za energetiku i energetsku efikasnost 50 miliona, za saobraćaj i telekomunikacije 1,4 milijarde, a za tehnološki razvoj devet miliona dinara.

Za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo predviđeno je 642 miliona dinara, za zdravstvo 52 miliona, a za obrazovanje, nauku i inovacije 152 miliona dinara.

Milović je rekao da je od osnivanja Fonda do danas, prispelo 2.382 zahteva za finasiranje programa i projekata u vojvođanskim opštinama, a odobreno je oko 35 milijardi dinara za realizaciju 1.250 programa i projekata.

"Ulaganje u bolji život u Vojvodini predstavlja cilj koji želimo ostvariti ravnomernim ulaganjem u razvoj svih opština. Rezultati našeg rada na terenu vide se na svakom koraku, a istraživanja pokazuju da građani veoma pozitivno ocenjuju rad Fonda", rekao je Milović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.