Ukinuta presuda za udes u kojem su poginuli muž, žena i beba

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda za udes u kojem su poginuli muž, žena i beba

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Miljen L. u Smederevu bio osuđen na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bavaništa 2015. godine u kojoj su poginuli muž, žena i njihova šestomesečna beba, dok je njihova četvorogodišnja ćerka preživela.

U odluci koja je objavljena na sajtu suda, navodi se da je presuda ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i da je predmet vraćen Osnovnom sudu u Smederevu radi ponavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << suđenja.

Miljen L. se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On se, kako se sumnja, 26. juna 2015. godine kretao iz pravca Kovina ka Bavaništu teretnim vozilom sa prikolicom brzinom od 50 kilometara na čas, uprkos upozorenju o ograničenju brzine do 40 kilometara na čas i znakom sa natpisom "opasnost“.

U ukinutoj presudi se navodi da je on, usled takve brzine, koja je veća od dozvoljene i one kojom bi vozilo moglo da prođe krivinu bez proklizavanja, u uslovima mokrog i neravnog kolovoza, uprkos preduzetom usporavanju – u samoj krivini vozilom proklizao i prešao u susednu saobraćajnu traku u momentu kada mu je iz suprotnog smera nailazilo vozilo kojim je upravljao V.I.

V.I. i beba preminuli su na licu mesta, a njegova supruga četiri dana kasnije na Urgentnom centru. Njihova četvorogodišnja ćerka zadobila je lake povrede.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.