Izvor: Radio 021, 08.Nov.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda u sporu Nebojše Stefanovića protiv NIN-a

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu u sporu Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN, a odluka će strankama biti dostavljena preko Višeg suda, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS je naveo da je potvrdu te informacije dobio u Vrhovnom kasacionom sudu, ali da nije imao uvid u samu odluku.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tužio je kao gradjanin novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i nedeljnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << NIN, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" objavljenog 16. juna 2016. godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Sandra Petrušić, Milan Ćulibrk i "NIN" bili su obavezani da zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate Stefanoviću 300.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, kao i da presudu objave u prvom sledećem izdanju NIN-a.

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je ovu presudu i pravosnažno odbio Stefanovićev zahtev za isplatu odštete. Istom odlukom Stefanović je bio obavezan da Sandri Petrušić i Milanu Ćulibrku isplati 89.700 dinara za troškove postupka.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.