Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 18:40

Uhapšeni zbog sumnje da su oštetili banku za oko 15 miliona dinara

Beogradska policija uhapsila je četiri osobe zbog prevare i pranja novca, odnosno zbog toga što su finansijskim malverzacijama oštetili banku za oko 15 miliona dinara.

Uhapšeni su N.R. (46) i R.C. (42) iz Kraljeva, N.J. (24) iz Čačka i J.R. (46) iz Beograda. Policija ih sumnjiči da su u aprilu obavljali fiktivne uplate sa računa različitih inostranih firmi na svoje račune u jednoj banci, a potom ih stornirali.

Uplate su obavljali preko kloniranih virtuelnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << POS terminala pomoću kojih su uplate prikazane kao stvarne, odnosno nije prikazano da su uplate stornirane.

Potom su, kako se sumnja, taj novac prebacivali na druge bankarske račune u inostranstvu ili ih podizali sa bankomata pre nego što je banci koja im je omogućila korišćenje novca stigla potvrda o povraćaju sredstava odnosno obaveštenje da su uplate bile stornirane.

Na taj način banka je oštećena za više od 15 miliona dinara. Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili pronašla i oduzela informatičku opremu za koju se sumnja da je korišćena za izvršenje tih krivičnih dela, kao i tehničku i informatičku robu za koju se sumnja da je kupljena od tog novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.