Uhapšeni zbog nameštanja tendera

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog nameštanja tendera

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica JKP "Standard" iz Vrbasa zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

On se tereti da je odobrio kupovinu  guma za kamione i građevinske mašine, mimo zakonske procedure, odnosno bez sprovođenja postupka javne nabavke  i prikupljanja ponuda drugih privrednih društava.

Sumnja se, takođe, da je cena od oko 2 miliona i 70 hiljada, koliko su gume plaćene jednom vrbaskom preduzeću, znatno viša od tržišne, čime je "Standard" oštećen za iznos od milion dinara.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukovodilac oštetio preduzeće za milion dinara

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2015

NOVI SAD - Novosadska Policijska uprava podnijela je krivičnu prijavu protiv jednog rukovodioca Javnog komunalnog preduzeća "Standard" iz Vrbasa, jer je zloupotrebom položaja oštetio preduzeće za milion dinara /oko 8.100 evra/...Ovo lice se sumnjiči da je za preduzeće "Standard" odobrilo kupovinu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.