Uhapšeni ispred Dečana tvrde da su krenuli da kampuju

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni ispred Dečana tvrde da su krenuli da kampuju

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor od 30 dana za četiri osobe koje su uhapšene u blizini manastira Visoki Dečani.

Oni su osumnjičeni za posedovanje oružja bez dozvole. Kako su ranije javili prištinski mediji, Osnovno tužilaštvo u Peći sumnja da se jedan od uhapšenih borio u Siriji, dok je drugi pokušao da otputuje na Bliski istok, ali je sprečen i vraćen na Kosovo.

Iznoseći odbranu, oni su priznali da su posedovali oružje, ali su kazali da su krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da kampuju u planinama Dečana.

Prilikom hapšenja u blizini manastira Visoki Dečani osumnjičeni, za koje se u medijima navodi da su pripadnici vehabijskog pokreta, imali su u automobilu kalašnjikov sa 20 metaka i jedan pištolj, navedeno je u odluci o sprovođenju istrage.

Tužilac Valjbona Diša Hađosaj je pred sudom izjavila da su ispunjeni svi uslovi da se njima odredi pritvor i ocenila da osumnjičeni mogu biti odgovorni i za oružani napad na kuću jednog Srbina u selu Berkovo, u opštini Klina na dan kada su uhapšeni.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.