Izvor: Radio 021, 03.Avg.2020, 16:43

Uhapšeni bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić, sumnjiče se za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka

Bivši narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog poretka, potvrdio je njihov advokat Marko Pušica.

MUP je u saopštenju o hapšenju izneo inicijale uhapšenih, navodeći da se radi o S.N. (39) i Z.R. (45) iz Beograda, koji se terete za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja države.

U saopštenju je navedeno da je uhapšenima određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni, uz krivičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Kako je rekao advokat Marko Pušica, on veruje da je Nogo uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.

Prema navodima Blica, policija je u centru Beograda zaustavila automobil Srđana Noga koji se "zaputio ka Narodnoj skupštini sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima u gepeku".

Nogo je prethodne sedmice najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu pred parlament, povodom održavanja konstitutivne sednice, na "puškaranje narodnih poslanika".

Njemu je danas prestao poslanički imunitet, budući da je potvrđen mandat poslanika u novom sazivu.

"Još uvek nisu saslušani i nisu izneli odbranu, ali je apsurd da se zbog jedne pejnt-bol puške koja je pronađena u gepeku motornog vozila pokreće postupak zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poretka iz člana 309 Krivičnog zakonika", kaže Pušica.

Dodaje da je za ovo krivično delo zaprećena kazna od šest meseci do šest godina zatvora.

"To je neposredno vezano sa njihovom političkom aktivnošću i smatramo da je ovo jedan politički montirani proces režima", tvrdi Pušica.

Autor: 021, N1, Beta, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.