Uhapšene dve članice benda Pusi rajot zbog protestovanja

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2017, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene dve članice benda Pusi rajot zbog protestovanja

Policija u ruskom gradu Jakutsku uhapsila je dve članice grupe "Pusi Rajot" koje su protestovale ispred zatvora, zahtevajući puštanje na slobodu ukrajinskog režisera Olega Sencova.

Članica grupe Marija Aljokina je na tviter nalogu napisala da je uhapšena sa Olgom Borisovom. One su na mostu nedaleko od zatvora razvile platno sa natpisom "Oslobodite Sencova".

Ruski vojni sud je osudio Sencova na 20 godina zatvora po optužnici za planiranje terorističkih napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što je on negirao, tvrdeći da je optužen jer se protivio ruskoj aneksiji Krima.

Sencov je poreklom sa Krima i režirao je dva kratka filma i dugometražni film "Gamer", navodi AP.

Autor: FoNet

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.