Uhapšen zbog ubistva ujaka

Izvor: Press, 28.Okt.2010, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog ubistva ujaka

Marko Mašanović (28) sa Cetinja uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je 2005. na Cetinju ubio ujaka Mirka Uskokovića (31) Novosadska kriminalistička policija uhapsila je juče Marka Mašanovića (28) sa Cetinja, zbog sumnje da je pre pet godina na Cetinju ubio ujaka Mirka Uskokovića (31).Marko Mašanović osumnjičen je da je 2005. godine u ulici Save Burića na Cetinju posle svađe teško ranio svog ujaka Mirka Uskokovića, s kojim je duže vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bio u svađi. Uskoković je kasnije preminuo. Posle pet godina skrivanja, juče je kriminalistička policija uz pomoć Žandarmerije uhapsila Mašanovića, koji je iznajmljivao stan na Trgu majke Jevrosime.
Raspisana poternica
- Nakon što je otkriveno da se osumnjičeni krije u Novom Sadu, policija je pažljivo planiranom akcijom uspela da uhapsi Mašanovića. Za njim je pre pet godina raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog sumnje da je ubio ujaka - rekao je naš izvor.
Naš sagovornik dodaje da je Mašanović lociran u iznajmljenom stanu u kojem je živeo sa ženom i detetom.
- Čekao se povoljan trenutak za hapšenje kako neko slučajno ne bi nastradao. Ubrzo su se uslovi stvorili i osumnjičeni je uhapšen bez većih problema - kaže Pressov izvor iz istrage.
Porodična drama na Cetinju odigrala se pre pet godina. Pošto je Mašanović izrešetao svog ujaka Mirka Uskokovića i pobegao, Mirkova supruga Ana je naoružana izletela iz kuće i nasumice ispalila desetak hitaca! Jedan metak „završio" je u balkonu, drugi je pogodio klupu, a oštećeno je i jedno parkirano vozilo. U policiji pretpostavljaju da je Ana pucala prema ocu i sestri Mašanovića, koji su izašli iz stana da vide šta se dešava. Ubrzo se na mestu pucnjave pojavio i venčani kum Ane i Mirka Uskokovića, Zoran Vukanović.
- Kad je video kuma kako leži na ulici, izvadio je pištolj i zapucao u pravcu Mašanovićevog stana. Pošto je ispalio nekoliko metaka iz pištolja, Vukanović je pobegao. Policija je prilikom uviđaja pronašla najmanje 19 metaka iz različitih pištolja - rekao je tada izvor iz crnogorske policije.
Motiv ubistva u naselju Luka Ivanišević bila je ranija svađa između Mašanovića i komšije koji je na balkonu čuvao psa, a u koju se umešao Uskoković. On je svom sestriću rekao da nije u pravu i da ne treba da se ljuti.
Ujak i sestrić bili u svađi
- Marko je tada ujaka udario lopatom u glavu, zbog čega je on lečen u bolnici. Tada su se u njihovu svađu uključili i drugi članovi njihovih porodica. Od tada su njih dvojica u svađi - otkriveno je nakon ubistva.
Inače, Uskokovići žive u porodičnoj kući u ulici Save Burića, a Mašanovići u istoj ulici u stambenoj zgradi koja se nalazi preko puta kuće Uskokovića. Pored rodbinskih, Uskokovića i Mašanovića povezivale su i sportske veze, jer su obojica bili uspešni bokseri. Uskoković je postigao zapažene rezultate u Francuskoj, a jedan je od inicijatora ponovnog osnivanja Bokserskog kluba „Lovćen". Dobro upućeni Cetinjani kazali su da je ujak nekoliko godina mlađeg sestrića nagovorio da trenira boks i bio njegov prvi trener.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.