Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 15:47

Osumnjičen da je nelegalno prodavao "polovnjake" u Užicu, utajio porez za skoro sedam miliona

Zbog sumnje da je počinio krivično delo poreske utaje, u Užicu je uhapšen muškarac. On se sumnjiči da je prodajući automobile bez registrovane firme i sa neregistrovanog auto-placa oštetio budžet za 6,7 miliona dinara.
U periodu od 1. 1. 2018. do 31. 12. 2020. godine, osumnjičeni je sa svog neregistrovanog auto-placa, i koristeći usluge oglašavanja na sajtu "Polovni automobili", prodao 62 polovna putnička motorna vozila vrednosti 26.925.774,10 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara, saopštila je Poreska uprava.
Takođe, nije registrovao delatnost u Agenciji za privredne registre, niti je obračunao i platio porez na dohodak građana na druge prihode fizičkog lica u iznosu od 6.731.443,53 dinara.
Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Užičanin uhapšen zbog poreske utaje od 6,7 miliona dinara od preprodaje vozila

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2021

Poreska uprava Srbije objavila je da je uhapšena osoba iz Užica zbog sumnje da je izvršila krivično delo poreske utaje kojom je budžet Srbije oštećen za više od 6,7 miliona dinara.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.