Izvor: Luftika.rs, 29.Maj.2020, 13:00

Uhapšen premijer BiH zbog nabavke neupotrebljivih respiratora bez tendera

Premderacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uhapšen je zobg afere „Respiratori“, piše N1.
Sa njim su pod istom sumnjom uhapšeni i suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme „Srebrena malina“ Fikret Hodžić.
Svi su zadržani u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu gde su i prenoćili.
Danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.
Sumnjiče se za udruživanje radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << činjenja krivičnog dela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje mita i drugih oblika koristi.
Novalić, Solak i Hodžić su saslušani u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke stotinu respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM (oko 5,4 miliona evra).
Respiratori su neupotrebljivi u jedinicama intenzivne nege, nabavljeni bez tendera i preko poljoprivrednog gazdinstva „Srebrena malina“ iz Srebrenice, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.
Izvor: N1
Respiratore smo videli, ali izveštaj o njihovoj nabavci teško da ćemo da ugledamo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak i vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić sprovedeni su u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.