Izvor: Radio 021, 29.Maj.2020, 20:52

Uhapšen policajac sa snimka nakon tri dana protesta zbog ubistva Afroamerikanca

Policajac iz Mineapolisa, koji je snimljen kako kleči na vratu Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je bio vezan lisicama i potom umro u pritvoru, uhapšen je danas, prenosi AP.

On je suočen sa optužnicom za ubistvo.

Hapšenje Dereka Čuvina je usledilo posle trodnevnih protesta koji su eskalirali nasiljem jer su demonstranti noćas zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Džordža Flojda i zapalili je.

Čuvin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je bio zaposlen u policiji 19 godina. Trenutno nije poznato šta su očekivane tačke optužnice.

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas na Tviteru da će preduzeti akciju kako bi grad Mineapolis "imao pod kontrolom", nazivajući demonstrante "razbojnicima".

Trampov tvit, koji je Tviter označio kao kršenje pravila o "veličanju nasilja" usledio je pošto su demonstranati napali i zapalili policijsku stanicu u Mineapolisu, u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Flojda.

U Mineapolisu je uvedeno vanredno stanje, a nakon sukoba demonstranata sa policijom na ulice su izašli pripadnici Nacionalne garde SAD.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.