Uhapšen mladić zbog pucnjave u autobusu

Izvor: Blic, 19.Feb.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen mladić zbog pucnjave u autobusu

NOVI SAD - Novosađanin Dragan J. (19) uhapšen je juče pod sumnjom da je 30. januara pucao u gradskom autobusu i sa dva metka ranio u nogu sugrađanina Branislava I.. Mladić je uhapšen zbog sumnje da je pucnjavom izazvao opštu opasnost, a za isto krivično delo osumnjičen je u avgustu 2008. godine, kada je radnik obezbeđenja folkoteke „Akvarijus" takođe upucan u nogu. U oba slučaja pucao je iz pištolja nelegalno nabavljenih na crnom tržištu.

Pucnjavi u autobusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na liniji sedam je, navodno, prethodilo prepucavanje dve grupe navijača, koji su se slučajno zatekli u istom vozilu. Putnici, svedoci incidenta, naveli su da je između grupa fanova Novog Sada i Vojvodine, za koju navija osumnjičeni, počelo provociranje čim su se zapazili. Kada se autobus zaustavio na stajalištu na Bulevaru Jaše Tomića, mladić je izvukao pištolj i ispalio sedam hitaca, od kojih su dva završila u nozi Branislava I., a ostali meci proleteli su kroz staklo. Dragan J. je sa prijateljima, naočigled preplašenih putnika, istrčao iz vozila ka ulici Pariske komune.

Policija je u autobusu našla čaure kalibra 7,65 milimetara. Ubrzo je istragom utvrđeno da iza pucnjave u autobusu stoji isti mladić koji je pucao u radnika obezbeđenja „Akvarijusa" na Sajmištu. Dragan J. je, po navodima istrage, te noći sa dva prijatelja bio u folkoteci, noseći pištolj za pojasom. Iz nepoznatih razloga, osumnjičeni je prvo ispalio hitac u vazduh, a potom zapucao u pravcu radnika obezbeđenja Mileta N.. Mile N. je pogođen u butinu, zbog čega je prevezen u bolnicu, a Dragan i njegovi prijatelji su pobegli. Policija je u diskoteci pronašla čaure kalibra 7,62 milimetra. Prema nezvaničnim saznanjima, Dragan je zbog ove pucnjave osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti i priveden istražnom sudiji, ali mu je dozvoljeno da se brani sa slobode. Pet meseci kasnije, čistom srećom nije stradao niko od putnika u autobusu.

- Dva različita kalibra potvrđuju da je reč o dva različita komada oružja. Osumnjičeni je oba puta pucao u noge, znajući da će, ako bude uhapšen, odgovarati samo za izazivanje opšte opasnosti, znatno lakše krivično delo od ubistva u pokušaju - kaže izvor „Blica" blizak istrazi. Dragan J. je zadržan u pritvoru i danas će biti sproveden istražnom sudiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.