Izvor: Luftika.rs, 16.Apr.2021, 11:45

Uhapšen medicinski tehničar iz Sremske Mitrovice za kog Živko (56) nije bio hitan slučaj

Medicinski tehničar B.V, zaposlen u Hitnoj pomoći u Sremskoj Mitrovici, uhapšen je I određen mu je pritvor. On je kako se sumnja odbio da primi pacijenta Živka Rakulića Baju (56), koji je ubrzo preminuo ispred ambulante u tom gradu.
Iz Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici navode da je pokrenut istražni postupak protiv jednog lica za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog dela nesavesnog pružanja lekarske pomoći.
– Navedenom licu određen je pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << rešenjem Višeg suda – rekli su iz tužilaštva.
Zaprećena kazna zatvora za to delo je od 2 do 12 godina zatvora. B.V. je prema nepotvrđenim informacijama već ranije osuđivan i to za nanošenje lakih telesnih ozleda kad je pretukao jednog čoveka, piše Kurir.
Podsetimo, Živko Rakulić preminuo je 1. aprila u ranim jutarnjim satima, kako se pretpostavlja od srčanog udara, ispred zdravstvene ambulante u Sremskoj Mitrovici, jer ga u Hitnoj pomoći nisu primili na pregled.
Dok je u Domu zdravlja formirana komisija da ispita činjenice ovog slučaja porodica je podnela krivične prijave protiv ustanove i zaposlenog.
Živka je njegov kolega sa posla doveo u Hitnu pomoć, a medicinski tehničar B.V, mu je na vratima rekao da nije hitan slučaj i da se javi svom lekaru.
Kolega je Živka odvezao do zdravstvene stanice, ali kako još uvek Dom zdravlja nije radio, čekali su. Vrlo brzo Živko Rakulić je preminuo od srčanog udara ispred ove ambulante.
Živko Rakulić je prema svedočenju svog sina živeo pošteno i skromno. Radio je u jednoj firmi i bio dobrovoljni davalac krvi 30 godina.
Kako su ranije izvestili mediji, u Domu zdravlja žale zbog ovog slučaja, Kažu da u ustanovi rade profesionalci koji se nesebično zalažu na poslu, posebno u vreme epidemije, i da i oni po redovnoj proceduri sprovode svoju istragu.
Doktorka Miroslava Ševo, direktorka Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, ističe da je donela odluku da se formira komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada hitne medicinske pomoći u vezi sa slučajem smrti pacijenta Živka Rakulića.
“Komisija je zasedala i posle toga se sprovodi disciplinski postupak i utvrđuju se sankcije prema ovom licu u vezi ovog slučaja”, navodi dr Ševo.
Preminuo od srčanog udara ispred ambulante jer za Hitnu pomoć nije bio hitan slučaj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.