Uhapšen državljanin Srbije zbog prevare sa bitkoinima

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen državljanin Srbije zbog prevare sa bitkoinima

Državljanin Srbije koji se smatra prevarantom međunarodnih razmera uhapšen je u Francuskoj, saopštili su izvori bliski pravosudnim organima.

Kako su naveli, on je uhapšen nakon što je pokušao da jednom južnokorejskom državljaninu u zamenu za dva miliona evra u bitkoinu da falsifikovane novčanice.

Srpski državljanin čiji identitet nije saopšten, saslušan je u sudu u Nici i protiv njega je podignuta optužnica za prevaru u organizovanoj bandi, rekao je Frans >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << presu njegov advokat Žerar Budu, i dodao da je njegov klijent u pritvoru dok se za njegovim saučesnikom još traga. On je uhapšen 13. avgusta u jednom luksuznom hotelu u Kanu, gde je boravio neko vreme i živeo na visokoj nozi, vozeći luksuzni automobil i sa ručnim satom od oko 100.000 evra.

Žrtva je južnokorejski preduzetnik, vlasnik jedne kompanije bitkoina, sa sedištem u Singapuru. On je podneo žalbu 30. jula nakon što je primetio da je dobio fasifikovane novčanice od 500 evra. Preduzetnika su pre transakcije vrbovali muškarci, predstavljajući se kao investitori i nagovarali ga da uđe u posao vredan više od 500.000 evra.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.