Izvor: Radio 021, 17.Jun.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Italijan koji se devet godina predstavljao kao Džordž Kluni

Dvoje italijanskih državljana koji su koristili ime američkog glumca Džordža Klunija kako bi promovisali modni biznis, uhapšeni su na Tajlandu nakon devet godina provedenih u bekstvu, javlja BBC.

Frančesko Galdeli (58) i Vanja Gofi (45) stavljeni su na crvenu Interpolovu poternicu 2013. godine. Glumac Džordž Kluni ih je tužio i na sudu u Italiji 2010. godine svedočio protiv njih rekavši da su koristili njegovo ime s ciljem prevare. Takođe, optuženi su za niz drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prevara u Italiji.

Galdeli i Gofi su dobili nadimke "italijanski Boni i Klajd" po legendarnom američkom gangsterskom paru.

Galdeli i Gofi su uhapšeni u subotu u zajedničkoj akciji tajlandskih i italijanskih vlasti obavljenoj u predgrađu tajlandskog grada Pataje.

"Tokom ispitivanja Frančesko je priznao da se predstavljao kao Džordž Kluni i da je pokrenuo biznis s odećom varajući ljude koji su mu slali novac", saopštila je tajlandska policija.

Par je živeo na Tajlandu od 2014. godine, a Galdeli je te godine uhapšen. Ipak, tokom suđenja je pobegao.

Italijanski mediji pišu da je par živeo na Tajlandu prodavajući lažne Roleks satove preko interneta. Optuženi su za kršenje viznog zakona, a uslediće izručenje.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tajland: Uhapšen Italijan koji se predstavljao da je Džordž Kluni

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2019

Tajlandska policija saopštila je danas da je uhapsila Italijana osuđenog u Italiji na zatvorsku kaznu jer je koristio ime slavnog glumca Džordža Klunija kako bi namamio ljude da investiraju u njegovu nepostojeću kompaniju odeće...Odsek tajlandske policije za suzbijanje kriminala naveo je da je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.