Izvor: Radio 021, 09.Mar.2021, 17:03

Uhapšen Goran Papić, bliski saradnik Nebojše Stefanovića

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala SBPOK Goran Papić, uhapšen je danas u Beogradu.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizrala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

"Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i isti će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", dodala je Rakočevićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Papić je uhapšen u saradnji tužilaštva sa policijskim službenicima MUP-a Srbije.

Kako se sumnja, on je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istoga dana vozilo mu je vraćeno, navodi MUP.

Goran Papić je rođeni brat Aleksandra Papića, kuma bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, a ostavku u MUP je podneo samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin.

Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana "Jahorina", o čemu više na OVOM linku.

On je inače pod istragom policije zbog sumnje da je povezan sa Veljkom Belivukom, prenose mediji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Goran Papić: Bivši zamenik načelnika SBPOK-a, najbliži saradnik i kum Nebojše Stefanovića

Izvor: Luftika.rs, 09.Mar.2021

Nastavljaja se razmotavanje kriminalnih struktura nakon hapšenja klana Veljka Belivuka. Uhapšen je i bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić, bliski saradnik Nebojše Stefanovića, nekada ministra policije, a sada odbrane u Vladi Srbije.. Papić je podneo ostavku nekoliko dana nakon što su...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.