Izvor: Radio 021, 06.Avg.2020, 07:56

Uginulo na stotine vrabaca, nadležni demantovali da je za to kriva 5G mreža

Stotine uginulih vrabaca koji su juče pronađeni u Podgorici nisu stradali od posledica zračenja 5G mreže, saopštio je crnogorski Digitalni forenzički centar.

Kako je saopšteno, prve instalacije te tehnologije u Crnoj Gori očekuju se tek do kraja 2022. godine. Centar je tako reagovao na komentare na portalima i društvenim mrežama u kojima se aludira da je 5G mreža kriva za smrt ptica, prenosi RTCG.

"Na portalima se mogu pročitati komentari da su nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tokom večeri iskoristili nevreme da u potaji postave 5G predajnike i da se već vide posledice, kao i da je narod tražio tu tehnologiju koja se nigde lakše neće instalirati nego u Crnoj Gori, jer niko ne zna šta je to", naveo je Centar.

Dodali su da su, prema nalazu ornitologa Darka Saveljića, ptice ginule zbog naglog pada temperature.

"Pošto su mladim vrapcima ovo prve padavine nakon izlaska iz gnezda, oni nisu očeličeni na ovakvu kišu, sa padom temperature od više od 20 stepeni. Jak vetar imao je smrtonosni efekat rashlađivanja. Kiša je padala horizontalno. Sve to je uzrokovalo smrt stotine njih", rekao je Saveljić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.