Ubuduće plastične operacije korišćenjem matičnih ćelija pacijenata

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubuduće plastične operacije korišćenjem matičnih ćelija pacijenata

Klinike koje se bave plastičnim operacijama u engleskom Notingemu saopštile su kako rade na novoj metodi kojom će pacijenti dobiti prirodni penis, grudi ili zadnjicu od njihovih matičnih ćelija.

Ističu kako se operacija može raditi njihovim masnim ćelijama iz stomaka koje se stave u silikon umesto veštačkih filera.

Stručnjaci smatraju kako će prirodne ćelije smanjiti broj komplikacija i šanse da se preneta masnoća apsorbuje u krvotok. Nadaju se i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ove ćelije smanjiti broj infekcija ili curenja iz tzv. toksičnih implatata.

Pacijenti bi prvo bili podvrgnuti liposukciji u okviru koje bi se uzele matične ćelije i masnoća i pomešali. Sadržaj bi se potom ubrizgao u telo pacijenta, odnosno u onaj deo koji žele da povećaju. Tako bi pacijenti dobili povećane grudi, penis ili zadnjicu koji su potpuno prirodni.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.