Ubijeni na Salašu 137 bio prijatelj Joce Amsterdama

Izvor: Glas javnosti, 30.Mar.2010, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeni na Salašu 137 bio prijatelj Joce Amsterdama

NOVI SAD - Glavni osumnjičeni za ubistvo na salašu 137 je Branislav Bijelić (31). Policija ga sumnjiči da je proteklog vikenda sa tri hica iz pištolja ubio Nikšićanina Banja Domazetovića (46).

Još je nejasno da je po sredi obračunu dvojice ljudi uzavrele krvi ili je pozadina "komplikovanije prirode". Načelnik novosadske kriminalističke policije Mladen Korica istakao je juče da je za Bijelićem raspisana potraga, kao i da je reč o starom znancu policije.

Kompozitor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << žrtva narkomana?

Načelnik Korica istakao je da nema naznaka da je ubistvo Domazetovića povezano s likvidacijom kompozitora Velibora Vučurevića (31), koje se dogodilo tri sata ranije na novosadskom Bulevaru Jaše Tomića.

- Policija intenzivno traga za nepoznatim ubicom i radi na rasvetljavanju svih okolnosti tog krivičnog dela, koje je izvršeno upotrebom vatrenog oružja zasad nepoznate marke - rekao je Korica.

Beživotno telo ovog mladića, koji nije iz kriminalnog miljea, pronađeno je u subotu uveče na trotoaru s prostrelnom ranom na glavi. Zločin se desio blizu parka kod Železničke stanice, u delu grada gde se okupljaju narkomanski zavisnici, pa ne bi trebalo isključiti ni razbojništvo kao motiv. Vučurević je sarađivao sa mnogim zvezdama srpske folk scene.

- Protiv Bijelića, koji je radio kao izbacivač u jednom ugostiteljskom objektu na Klisi, ranije su podnošene krivične prijave zbog nanošenja teških povreda drugim osobama, a sada i zbog ubistva. Prijave će biti podnete i protiv više učesnika tuče koja je prethodila ubistvu u noći između subote i nedelje na Salašu 137 u Čeneju. Motivi vatrenog obračuna biće utvrđeni u nastavku istrage, u prvom redu posle privođenja osumnjičenog - izjavio je Korica i napomenuo da su i protiv ubijenog Domazetovića ranije podnošene prekršajne prijave, ali nije naveo zbog čega.

Iako se poslednjih godina Domazetović bavio legalnim poslom, pre svega građevinom, ranije se pominjao po poslovima s one strane zakona i drugovanju s najviše rangiranim kriminalcima u Srbiji i Crnoj Gori. Pre svih, Branom Mićunovićem i Jocom Amsterdamom! Između ostalog, poznat je i po tome što je, navodno, pretukao Marinka Magdu, čoveka koji izdržava doživotnu kaznu u mađarskom zatvoru zbog desetak ubistava u Mađarskoj i u Subotici. Njegovo ime pominjalo se i posle obračuna novosadskih kriminalaca pre tri godine, a saslušavan je u vezi s ubistvom Subotičanina Florijana Čikoša na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

Naime, zločinu je prethodila svađa, a zatim i tuča dve grupe gostiju u samom restoranu, a u jednoj je bio sada pokojni Domazetović. Navodno, on je bio s poznanicima iz Novog Sada, Vrbasa i Beograda.

E. K.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.