Izvor: Radio 021, 18.Feb.2020, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Tužilaštvo da utvrdi da li je presretana komunikacija novinara Nedeljnika

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da je neophodno da tužilaštvo naloži istragu i javno saopšti da li je bilo neovlašćenog presretanja komunikacije novinara lista Nedeljnik i nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca.

"UNS je nezadovoljan saopštenjem PR službe Ministarstva odbrane koja se izvinila Nedeljniku zbog dostavljanja medijima odgovora ministra Aleksandra Vulina na neobjavljeni autorski tekst bivšeg ministra Dragana Šutanovca u tom listu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << UNS ističe da nije dovoljno što se Ministarstvo odbrane izvinilo zbog 'grube greške', već da je neophodno da objasni kako je do nje došlo i kako je moguće da se u saopštenju ministra odbrane kritikuje sadržaj teksta koji je upućen redakciji, a nije objavljen", navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je ranije autorski tekst Šutanovca u Nedeljniku koji nije ni objavljen, a kada je ta činjenica obelodanjena, služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je, uz izvinjenje, objavila da se Vulin osvrnuo na intervju Šutanovca u Kuriru.

U tom dnevnom listu, međutim, Šutanovac nije ni spominjao srpsko-rusku saradnju, niti posetu Srbiji ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.