Izvor: Radio 021, 15.Jun.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNICEF u Novom Sadu obeležava Mesec roditeljstva – igraonica za tate, kutak za čitanje i još mnogo toga

Tokom juna meseca UNICEF u Srbiji i partnerske institucije i organizacije iz Mreže za decu Novog Sada organizovaće brojne aktivnosti kojima će se obeležiti Mesec roditeljstva.

Ove godine sve je pod okriljem poruke Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život, a cilj je da se podigne svest i razumevanje među roditeljima, starateljima, stručnjacima, lokalnim zajednicama, institucijama i kompanijama o važnosti podsticajnog roditeljstva za razvoj i učenje dece ranog uzrasta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Aktivnosti tokom meseca juna koje se dešavaju u Novom Sadu, ali i širom zemlje, posvećene su osnaživanju roditelja kako bi se u punoj meri uključili u odrastanje svoje dece, ne samo kao podrška njihovoj dobrobiti, zdravlju, uključujući imunizaciju i ishrani već i kao partneri u igri, istraživanju, zajedničkom učenju i druženju.

Kvalitetni odnosi, veštine i znanja koje dete gradi u najranijem uzrastu predstavljaju temelj za kasniji samostalan i uspešniji život, a roditelji imaju ključnu ulogu u tome.

Tako će do kraja juna u pedijatrijskim službama Doma zdravlja Novi Sad pedijatri prepisivati na recept čitanje 15 minuta svakog dana, a deci i njihovim roditeljima na raspolaganju će biti knjige za čitanje u čekaonicama.

U vrtićima širom Novog Sada organizovaće se otvorena vrata za decu i roditelje i radionice “Kako se prave igračke”. Kroz foto konkurs „Porodica živi u vrtiću“ prikupljaju se najzabavnije porodične fotografije, a krajem junameseca biće organizovane izložbe.

Dešavanja do kraja juna:

17.6. Igraonica za tate u predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo - Slavi seMeđunarodni dan očeva i govori se o značaju uključenosti oca u razvoj decenajranijeg uzrasta, brigu o zdravlju, uključujući imunizaciju, ishrani.

18.6. Otvoreni susret sa usvojiteljima - usvojitelj mentor, Centar Harmonija

19.6. Igra sa roditeljem uvek i svuda- stručne konsultacije u Sigurnoj ženskoj kući

25.6 Otvaranje kutka za čitanje u Domu zdravlja Novi Sad

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.