U toku prijave novosadskih srednjoškolaca za treću Blogeramu

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku prijave novosadskih srednjoškolaca za treću Blogeramu

Kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom "Blogerama", treći po redu, održaće se poslednje dve nedelje oktobra u novosadskim srednjim školama.

Ova besplatna radionica za cilj ima približavanje kulture lepog pisanja i čitanja srednjoškolcima, koji će imati priliku da se na seriji interaktivnih predavanja uče pisanju blogova, video scenarija i kratkih priča.

Kao sve raznovrsniji i popularniji oblik modernog stvaralaštva, blogovanje će ovom prilikom pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se među zainteresovanim učenicima četvrtih razreda novosadskih srednjih škola razvije kreativan i kvalitetan odnos prema književnoj umetnosti i kulturi uopšte.

"Blogeramu" vode mladi profesori srpske književnosti angažovani na Kursu kreativnog pisanja proze, koji se na Odesku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održava više od deset godina.

Zainteresovani se mogu prijaviti ili pitanja postaviti preko Fejsbuk grupe "Blogerama" ili putem mejla na blogerama.ff@gmail.com.

"Blogeramu" organizuju Matica srpska, Centar za srpsku književnost (cesk.rs) i Filozofski fakultet. Centar za srpsku književnost je projekat pokrenut od strane mladih književnih naučnika sa Filozofskog fakulteta.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.