Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U smrt zbog matematike

NOVI SAD - Učenica Ivona Srdanović (17) iz Novog Sada, koja je u nedelju uveče izvršila samoubistvo skočivši sa Mosta slobode, sahranjena je juče na novosadskom gradskom groblju u prisustvu porodice, komšija i školskih drugova iz osnovne škole i Gimnazije „Mileta Marković“.

Bila odlikaš

Beživotno telo nesrećne devojke u podnožju mosta pronašao je meštanin vikend naselja Donji ribnjak. Niko od Ivoninih drugara i komšija nije mogao poverovati da je Ivona >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << digla ruku na sebe jer, prema njihovim rečima, za to razloga nije ni bilo. Bila je odličan đak, ali joj matematika nije baš najbolje išla.

Slaba ocena iz tog predmeta navodno je i razlog što je odlučila da digne ruku na sebe. Za dva meseca Ivona je trebala je da proslavi punoletstvo.

- U nedelju uveče izašla je iz kuće oko 22 časa. Ocu je pre izlaska rekla da ide malo da prošeta i da će se brzo vratiti. Pošto se nije vratila u dogovoreno vreme, Milutin je oko tri sata ujutro alarmirao policiju i prijavio njen nestanak - ispričao je jedan rođaka.

Prema njegovim rečima, novosadska policija je Ivoninog oca pozvala u ponedeljak uveče da dođe identifikovati njeno telo. Na Institutu za sudsku medicinu otac je prepoznao njene bele patike.

-  Bila je zaista velikodušna i širokogruda. Svi su je voleli, što pokazuje koliko je samo njenih drugara došlo da je poslednji put isprati. Direktorka gimnazije LJiljana Vukadinović održala je veliki govor tokom kojeg su svi plakali... - ispričao je jedan od komšija.

Na mestu gde je pronađeno Ivonino telo obavljen je uviđaj, a povrede koje je imala na telu nastale su kao posledica pada sa mosta.

Zavijali psi

Stanovnici vikend naselja pričaju da ih je u nedelju uveče uznemirio lavež pasa, pa je jedan od meštana pošao prema mostu da vidi šta se to dešava. Tada je i ugledao teško povređenu devojku koja je jedva davala znake života. Uzeo je u naruče i poneo prema svojoj kući, da pozove Hitnu pomoć, ali mu je ona izdahnula na rukama.

Na mostu odakle je Ivona skočila policija je pronašla njenu jaknu.

Tragična smrt Ivone Srdanović je peta od početka decembra koja se dogodila u Novom Sadu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBILA SE ZBOG KECA IZ MATEMATIKE?

Izvor: Press, 16.Dec.2008, 23:37

I. S. (17), učenica novosadske gimnazije „Svetozar Marković", skočila sa Mosta slobode, pretpostavlja se da je izvršila samoubistvo zbog jedinice iz matematike. .Sedamnaestogodišnja gimnazijalka I. S. ubila se u noći između ponedeljka i utorka skočivši sa Mosta slobode u Novom Sadu....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.