Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembarskom roku 733 kandidata

Za studiranje na nekom od fakulteta Novosadskog univerziteta u septembarskom konkursnom roku prijavilo se ukupno 733 kandidata što je nešto manje od polovine ukupnog broja slobodnih mesta posle prvog upisnog kruga.
Najveće interesovanje vlada za Poljoprivredni fakultet gde se na 22 mesta prijavilo 43 kandidata. Po interesovanju slede Medicinski fakultet gde se za 60 mesta prijavilo 102 maturanta, a na trećem mestu po interesovanju je Akademija umetnosti – za 29 slobodnih mesta konkurisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << je 39 kandidata.
Najmanje interesovanja bilo je za indeks Ekonomskog, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i za Građevinski fakultet u Subotici.
Za studiranje o trošku države šansu će dobiti 261 budući brucoš dok će njih 1.232 sami finansirati školovanje.
Prijemni ispiti na većini fakulteta održaće se od 6. do 8. septembra, dok bi upis najkasnije trebalo da bude završen do 20. septembra.
Izvor. In radio
 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.