Izvor: Luftika.rs, 26.Nov.2021, 16:43

U ovoj zemlji zbog verskih razloga uskoro neće moći da se drže i šetaju psi

Iranske vlasti imaju nameru da zakonski uvedu zabranu posedovanja psa kao kućnog ljubimca kao i šetnju građana sa psom na javnom mestu.
Kako je preneo Dejli Sabah, ovaj predlog potiče od radikalno konzervativnih političara.
Biće uvedene oštre sankcije za one koji budu šetali psa, a onima koji psa budu vozili u automobilu preti oduzimanje vozila na 3 meseca, piše Moj Ljubimac.
Pored toga, stanodavcima će biti zabranjeno da izdaju stanove i kuće vlasnicima pasa i mačaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Ovaj predlog se pravda verskim razlozima kao i time da psi prilikom šetnje izazivaju paniku na javnom mestu.
#Iran MPs are reviewing a "plan" to ban pets.
If approved, the plan would ban walking and breeding cats and dogs and would set a fine 10-30 times more than Iran's minimum wage for "offenders".
The plan would also force landlords to ban pets. #Priorities pic.twitter.com/BKRWYvF05w
— Iran News Wire (@IranNW) November 17, 2021

Među mladim Irancima se poslednjih godina povećao broj vlasničkih pasa i mačaka, najčešće su ih uzimali kao ljubimce svojoj deci.
Samim tim se povećao i broj veterinarskih klinika kao i pet shopova u većim gradovima, što je prema nagađanjima jedan od mogućih razloga uvođenja ovog novog zakona.
I ranije su iranske vlasti pokušavale da uvode zabrane ovog tipa, ali do sada na sreću svih ljubitelja životinja bezuspešno.
Pas čeka vlasnika ispred bolnice u Prijepolju i ne namerava da odustane

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.