Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 19:43

U kovid bolnicama 5.900 obolelih, prvi pacijenti iz Beograda stigli u Nišku Banju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da je u kovid bolnicama u Srbiji hospitalizovano oko 5.900 obolelih od virusa Kovid-19, što je najviše od izbijanja epidemije.

"Najvažnije je da imamo još dovoljno mesta da zbrinemo sve one kojima je potrebna hospitalizacija. Neki od njih sada se zaista šalju iz Beograda u bolnice u drugim gradovima i opštinama", izjavila je Brnabić nakon otvaranja višenamenske laboratorijske lamele pri Elektronskom fakultetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Brnabić je rekla da nije problem da se obezbedi dovoljan broj kreveta, već dovoljno zdravstvenih radnika.

"Mi ćemo uskoro, početkom decembra, otvoriti potpuno novu kovid bolnicu u Beogradu, ali važno je da znamo da nemamo dovoljno zdravstvenih radnika za sve to. Možete da otvorite sve bolnice i ubacite sve sportske hale u kovid mehanizam, ali nemate ljude koji će vas lečiti", istakla je Brnabić.

Ona je apelovala na građane da se pridržavaju svih mera i ne pokušavaju da se igraju "mačke i miša". Te mere su, dodala je, i obaveza i preporuka, ali je važno da svako od nas bude individualno odgovoran.

"Potrebno je da svako pokuša da se kreće što manje, da svede sve kontakte na minimum dok ne prodje ovaj talas, dok ne dodje vakcina za koju se zaista nadam da ćemo uspeti da je imamo u decembru i dok situacija ne krene da se smiruje", izjavila je Brnabić.

Prvi pacijenti iz Beograda oboleli od korone stigli u Nišku Banju

Prvi pacijenti oboleli od korona virusa iz Beograda su stigli u stacionar "Radon", izjavila je direktorka Instituta "Niška Banja" Marina Deljanin Ilić.

Kako prenose Južne vesti, ona je rekla da su prvi pacijenti stigli noćas i jutros i do sada je došlo 19 obolelih od korona virusa.

Prema ranijim informacijama, u "Radonu" ima 200 mesta za lečenje pacijenata obolelih od kovida.

Autor: Južne vesti, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: U kovid bolnicama 5.900 osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2020

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u utorak (24. novembra) da je u covid bolnicama u Srbiji hospitalizovano oko 5.900 obolelih od korona virusa, što je najviše od izbijanja pandemije u martu ove godine. Ona je u Nišu, nakon otvaranja višenamenske laboratorijske lamele pri Elektronskom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.